Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@16:23:16 GMT

ترویج کشت گلخانه‌ای در «گل تپه»

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۳۸۸۹

ترویج کشت گلخانه‌ای در «گل تپه»

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی بخش گل تپه شهرستان کبودراهنگ گفت: تلاش می کنیم در سال های زراعی آینده کشت گلخانه ای را در همه روستاهای بخش گل تپه ترویج دهیم چراکه هر یک هکتار گلخانه برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد می کند.

حمدالله درویشی در گفت وگو با ایسنا، بیان کرد: با تولید گندم دیم در ۴۲ هزار هکتار و گندم آبی در ۶۰۰ هکتار در اراضی گل تپه، بخش قابل توجهی از گندم مرغوب کشور از این منطقه تأمین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: کشاورزان این منطقه علاوه تولید یک درصد گندم کشور، تولیدکننده بخش قابل توجهی از سیب زمینی، یونجه و محصولات باغی استان همدان هستند و با اطلاع رسانی و حمایت دست اندرکاران جهادکشاورزی در چند سال اخیر کشت زعفران، کلزا و گل محمدی را در برنامه تولیدی خود قرار داده اند.

وی از رونق کشت گلخانه ای در بخش گل تپه خبر داد و بیان کرد: به علت کم آب بر بودن تولیدات گلخانه ای و زعفران تسهیلات ۴ درصدی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد تا با رونق تولید این محصولات، تولید متنوع و کاهش مصرف آب را در برنامه تولیدات زراعی خود بگنجانند.

درویشی مطرح کرد: تاکنون دو هکتار زعفران در روستاهای سراب و سوباشی به صورت گسترده و چند روستای دیگر کشت محدود زعفران انجام شده و  کشاورزان منطقه گل تپه استقبال خوبی از کشت زعفران دارند.

وی خاطرنشان کرد: باور غلطی که تاکنون در منطقه
 گل تپه وجود داشت، این بود که آب و هوای این منطقه مناسب کشت گلخانه ای نیست این در حالیست که مهندسان کشاورزی و کارشناسان در چند سال اخیر خاک و آب و هوای گل تپه را بسیار مناسب برای کشت گلخانه ای می دانند بر این اساس با اطلاع رسانی به کشاورزان امسال یک گلخانه یک هکتاری در دهستان علیصدر کشت شده که محصولات آن عمدتاً خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای است.

درویشی تصریح کرد: همه تلاش دست اندرکاران جهادکشاورزی گل تپه بر این است، در سال های زراعی آینده کشت گلخانه ای را در همه روستاهای بخش گل تپه ترویج دهیم چراکه هر یک هکتار گلخانه برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد می کند.

مدیر جهادکشاورزی بخش گل تپه از افزایش تولید دام در دو سال اخیر توسط روستائیان خبر داد و یادآور شد: به علت اهمیت تولید گوسفند مهربان در منطقه کبودراهنگ و گل تپه و مهمتر از آن روی آوردن جوانان منطقه گل تپه به پرورش دام و طیور حمایت های قابل توجهی از سوی جهادکشاورزی برای ایجاد دامداری صورت گرفته است و هر فردی به هر میزان درخواست تسهیلات پرورش دام و طیور داشته باشد مورد حمایت قرار می گیرد.

وی از پرورش ۶۴ هزار رأس گوسفند داشتی، ۲۲ هزار رأس بره پرواری، ۳۵۰۰ رأس بز و بزغاله، ۱۳۷۲ رأس گاو شیری و ۹۱۲ رأس گوساله در دامداری های صنعتی و سنتی  بخش گل تپه خبر داد.

درویشی گریزی هم به واحدهای دامداری صنعتی بخش گل تپه زد و گفت: بره پرواری ۱۰۰ رأسی و گوساله پرواری ۵۰ رأسی در روستای سراب، پرورش ۱۵۰ رأس گوسفند داشتی در روستای کیتو، واحد ۱۲۰ رأس گوساله پرواری روستای حسن تیمو، واحد ۲۰۰ رأسی گوساله پرواری روستای خواجه کندی، دامداری۱۵۰ و ۱۰۰ رأسی گوساله پرواری روستای علیصدر و در آلان سفلی نیز یک واحد ۹۰ رأسی پرورش گاو شیری از جمله تولیدات دام در منطقه گل تپه است. 

وی از افزایش خرید ماشین آلات کشاورزی در روستاهای منطقه گل خبرداد و خاطرنشان کرد: سال گذشته دو برابر سهمیه تسهیلات خرید ادوات کشاورزی در بخش گل تپه جذب کردیم.

مدیر جهادکشاورزی بخش گل تپه اظهار کرد: در منطقه گل تپه ۱۸۰۰ دستگاه تراکتور و ۱۳۰ دستگاه کمباین خریداری شده و همگی سهمیه سوخت دریافت می کنند و همه تراکتورها نیز پلاک گذاری شده اند.

وی نظارت بر کار کمباین ها در زمان برداشت محصول گندم و جو را از دیگر فعالیت های نیروهای جهادکشاورزی برشمرد و گفت: برای مبارزه با آفات غلات در بخش گل تپه نیز از هم اکنون بازدیدها آغاز شده و در صورت مشاهده آفات غلات گندم و جو سم مورد نیاز در اختیار کشاورزان قرار می گیرد تا بتوانند محصول سالم تولید کنند.

مدیر جهادکشاورزی بخش گل تپه در پایان اظهار کرد: به علت نظارت های کارشناسان جهادکشاورزی گل تپه بر محصولات گندم سال گذشته برگشتی محصول نامرغوب گندم از سیلوها به بخش بسیار ناچیز بود.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها جهاد كشاورزي گلخانه گوساله پرواری کشت گلخانه ای منطقه گل تپه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۳۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه از برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، پوریا جلالی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود، اظهار کرد: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: برقراری ارتباط میان نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر و تشویق کتاب‌خوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیارهای انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفت‌وگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

جلالی اضافه کرد: آخرین مهلت ثبت‌نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

کد خبر 749759

دیگر خبرها

  • مرتفع شدن مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت - مازندران
  • پیام تبریک رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی به مناسبت روز معلم
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • ۱۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان ایلامی خریداری شد