Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک - ایرنا - عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: بر اساس نتایج تحقیق مقایسه روش های مختلف کشت گندم در شرایط کم آب، بهره گیری از دستگاه عمق کار بهترین شیوه کشت این محصول در مناطق خشک استان شناخته شد.

ابوالفضل هدایتی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: الگو های مختلفی برای کشت گندم شامل کشت مسطح، دو و سه ردیف بر روی پشته در استان و کشور وجود دارد که با توجه به خشکسالی های اخیر و نیاز محصولات بهاره به آب فراوان، در برخی مواقع کشاورزان برای آبیاری گندم در مراحل پایانی رشد با کم آبی مواجه می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی توضیح داد: بر این اساس استفاده از تکنیک هایی که بتوان در مصرف آب صرفه جویی شود ضروری بود و پژوهش مذکور با هدف دستیابی به بهترین شیوه کشت گندم در استان بر پایه شرایط اقلیمی انجام شد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی توضیح داد: روش کشت گندم بر روی پشته برای زراعت گندم آبی، به این ترتیب است که پس از انجام گاوآهن، دیسک و تسطیح، با استفاده از دستگاه کودپاش (سانتریفوژ) بذر را در سطح مزرعه پاشیده و سپس با دستگاه فاروئر جوی و پشته ایجاد می شود.
هدایتی گفت: در این روش پشته ها،‌ کم عرض (25 – 10 سانتیمتر) و کم عمق (15 – 10 سانتیمتر) هستند و در مواردی هنگام آبیاری، حالت غرقابی ایجاد می شود.
وی ادامه داد: در این تحقیق برای بررسی تاثیر روش های کشت در شرایط کم آبیاری، آزمایشی به صورت اسپیلت - اسپیلت پلات (کرت های خرد شده) در سه تکرار انجام شد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی خاطر نشان کرد: در کرت اصلی که شامل آبیاری نرمال، قطع آبیاری پس از گرده افشانی و قطع آبیاری 20 روز پس از گرده افشانی گندم است بر روی روش های مختلف کشت شامل کشت به صورت 2 ردیف بر روی پشته با استفاده از خطی کار ماشین برز گر همدان، کشت به صورت سه ردیف بر روی پشته با استفاده از خطی کار ماشین برز گر همدان، سوم کشت به صورت مسطح توسط کارنده ماشین برزگر همدان و چهارم کاشت توسط دستگاه عمیق کار کشت گستر مورد بررسی قرار گرفت.
هدایتی گفت: داده های این آزمایش ها با استفاده از نرم افزارهای Excel , Mstat-c تجزیه و تحلیل شدند و نتایج نشان داد در صورت قطع آبیاری بعد از گرده افشانی عملکرد محصول به شدت کاهش یافته و در صورت قطع آبیاری 20 روز پس از گرده افشانی، کشت به صورت 2 ردیف بر روی پشته و یا عمیق کاری، عملکرد محصول در مقایسه با آبیاری کامل کاهش معنی داری پیدا نمی کند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی افزود: اختلاف عملکرد دانه بین 2 تیمار دوم آبیاری در سطح پنج درصد معنی دار نبود و در کل صرف نظر از نوع تیمار آبیاری، روش کشت عمیق کاری به دلیل مصرف آب کمتر توصیه می شود.
هدایتی ادامه داد: در روش کشت با عمیق کار با قطع کردن آب در مرحله 20 روز مانده به گرده افشانی عملکرد محسوسی در عملکرد دانه مشاهده نمی شود و از این طریق کشاورز آب بیشتری برای محصولات بهاره در اختیار دارد.
دستگاه عمق کار کشت گستر برای کشت غلات در اراضی دیم کار می رود.
شیار باز کن بیلچه ای مورد استفاده در این نوع بذر کار، ضمن ایجاد شیار، بذر را در قسمت عمیقی شیار قرار می دهد.
این دستگاه چرخ گرد است و در انتهای هر کارنده یک چرخ فشار قرار دارد که هم به عنوان چرخ فشار و هم چرخ محرک در انتقال حرکت به موزع ها عمل می کند.
عمق کشت این دستگاه 6 تا 7 سانتی متر است.
استان مرکزی رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه نخست در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۷۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین جعفری روز سه شنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، گفت: تقویت شرکت های دانش بنیان ضروری است و مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت و هدفمند شود تا خلق ثروت از دانش صورت گیرد.

وی با بیان اینکه از ماموریتهای مهم حوزه تحقیقات کشاورزی موضوع دانش بنیان کردن و ارتقای بهره وری در این بخش است،افزود: همچنین ماموریت اصلی همکاران ما در مراکز تحقیقاتی باید حل مشکلات اساسی حوزه کشاورزی استان باشد و با همراهی و تقویت بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف بخش کشاورزی کمک کنند.

جعفری با اشاره به اهمیت چشم انداز سند امنیت غذایی، گفت: در این سند که با همکاری و مشارکت بیش از ۳۰۰ نفر از اساتید، محققان و صاحبنظران تنظیم شده، بهره وری از سایر منابع پایه از جمله کاهش مصرف آب در تولیدات کشاورزی مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه یافته های تحقیقاتی و انتقال دانش باید به عرصه کشاورزی نفوذ کند و مراکز تحقیقاتی باید بتوانند این انتقال را تقویت کنند.، افزود امنیت غذایی اهمیت بسیار زیادی دارد و بستری برای همه امنیت ها به شمار می رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این مراسم به اهمیت نقش دانش در ارتقای بهره وری در حوزه کشاورزی اشاره و تاکید کرد: اتفاقات خوب و بسیار مهمی از ابتدای انقلاب در بخش کشاورزی رقم خوده است و باید اتفاقات خوبی نیز در آینده در این بخش رقم بخورد.

روح اله حسنی تصریح کرد: حوزه کشاورزی از خصوصی‌ترین بخشهای اقتصادی است و نقش دانش در ارتقای بهره وری در این حوزه اهمیت ویژه ای دارد.

حسنی با بیان اینکه انتقال علم و دانش باید در راهبرد افزایش محصولات سالم مورد استفاده قرار گیرد، افزود: نقش تحقیقات در عرصه هایی از جمله حوزه گندم بسیار اثرگذار است و باید فرمول های افزایش تولید به دست کشاورزان برسد و نقش بخش خصوصی در این موضوع می تواند موثر باشد.

در این مراسم از زحمات نادر عباسی رئیس پیشین مرکز تحقیقات، قدردانی و محمدرضا عظیمی به عنوان رئیس جدید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان معرفی شد.

کد خبر 6093814

دیگر خبرها

  • مدیران مناطق تصمیم گیر نهایی شهریه مدارس غیردولتی هستند
  • تحویل ۱۱ دستگاه ادوات کشاورزی به بهره برداران شهرستان آوج
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • اعلام آمادگی برای کمک به خرید اتوبوس‌های برقی شهر بجنورد
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • احیا و مرمت قنات مدوئیه
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند